مفردات غذا
🌾 گندم (حنطه)
1⃣ بهترین گندم آن است که در نرمی و سختی و سفیدی و سرخی و بزرگی و تازگی و کهنگی متوسط باشد. همچنین گندم خوب باید از آفات گیاهی به دور باشد.
2⃣ طبیعت آن در اول گرم و در تری و خشکی معتدل است.گندم تازه خشک نشده در دوم تر است.
3⃣ گندم بهترین غذای تندرستان است و کثیرالغذا را از غذا و چاق کننده بدن میباشد.
4⃣ آرد خوب گندم آردی است که به میزان کافی سبوس داشته باشد و خمیر آن نیز به اندازه مناسب و متعادل دارای نمک باشد زیرا خمیر بدون نمک بد هضم است و خمیر شور سبب خشکی معده و تشنگی می شود.
5⃣ خمیر بدون خمیر مایه بد هضم است و موجب سُدّه و درد شکم میشود، از طرف دیگر اگر خمیر مایه زیاد باشد سبب ترش شدن نان در معده می گردد.
6⃣ لازم است نان پس از برآمدن کافی خمیر پخته شود بهتر است.
7⃣ بهتر است ابازیری مانند کنجد، رازیانه، ناخواه، زیره،سیاه دانه و تخم خشخاش بر روی خمیر قرص نان پاشیده شود و یا آنها را با خمیر مخلوط کنند و آنان را در تنور به اعتدال بپزند.
8⃣بهترین نان ها از نظر نوع پخت نان تنوری است که در تنور سفالی پخته شده باشد.
9⃣ نان گرم وقتی که تازه از تنور بیرون می آید دیر هضم است و به کندی از معده منحدر میشود. چنین نانی زود سیری می آورد و موجب تشنگی می گردد.
0⃣1⃣ بهترین نان ها (از نظر فاصله پخت تا مصرف) نانی است که ابتدای روز پخته و آخر روز بخورند. روز دوم نیز آن را اگر سفت نشده باشد میتوان خورد.
1⃣1⃣ غذائیت نان نرم بیشتر و غذائیت نان خشک کمتر است، نانی که در تنور بیش از حد خشک شده باشد به سبب زیادی خشکی دیر از معده عبور می کند.
______________________👇👇
پ.ن:
◀️ ابازیر:جمع بزر
◀️ منحدر:سرازیر شدن